Bach op Vrijdag – Bach en Vivaldi

  • 1 december 2017 - 17:00

  • Lutherse Kerk Den Haag

  • Slider johann sebastian bach

Beschrijving

Voor vele muziekliefhebbers is het een vast ritueel. Acht keer per seizoen sluiten ze hun week af in de Lutherse Kerk met Bach op Vrijdag. Acht keer een programma rond Bach, waarin zijn veelzijdige oeuvre van meerdere kanten wordt belicht. Conservatoriumstudenten uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht vertolken cantates en instrumentale werken van Bach en tijdgenoten. 

 

Musici van het Sweelinck Barokorkest uit Amsterdam tonen hoe Bach met een open geest het werk van tijdgenoten op de voet volgde. Antonio Vivaldi schreef in Venetië sprankelende concerten waar meerdere solisten in konden schitteren. Bach leerde die meesterwerken kennen, toen hij als twintiger aan het hof van Weimar werkzaam was. Vivaldi’s muziek bracht in zijn stijl een omwenteling teweeg. Het is te beluisteren in zijn concert voor twee klavecimbels dat klinkt naast twee concerten van Vivaldi : één voor twee traversi en één voor twee solocelli. 

 

Sweelinck Barokorkest van het Conservatorium van Amsterdam: Mauro Colantonio, Teresa Costa, Cristina Gonzalez, Martí Santacana (traverso) | Kano Imada, Stella Lee, Łukasz Strzelczyk, Mayumi Sargent Harada (viool) | Wen-Hsiang Huang (altviool) | Konstanze Waidosch, Elianne Ardts, Amke te Wies, Yanmin Lu (cello), Ardases Agosyan (violone), Emmanuel Frankenberg, Teun Braken, Machiko Suto, Théophane Zins (klavecimbel)

 


Uitvoerenden

Sweelinck Barokorkest van het Conservatorium van Amsterdam


Programma

Michel Corette
Concert voor vier celli en klavecimbel in D-groot, “Le Phénix”

Antonio Vivaldi
Concert voor 2 traversi, strijkers en basso continuo in C-groot, RV 533
Concert voor 2 celli, strijkers en basso continuo in g-klein, RV 531

Wilhelm Friedemann Bach
Adagio en fuga voor twee traversi, strijkers en basso contino

Johann Sebastian Bach
Concert voor twee klavecimbels, strijkers en basso continuo in C-groot, BWV 1061

Kaarten

€ 15,00 p.p.