Muzikale Kameleons

  • 29 april 2017 - 20:15

  • Paleiskerk Den Haag

  • Slider kameleons vierkant
  • Slider lightbox stadstour   collegium musicum den haag

Beschrijving

De musici van het Haagse barokorkest Collegium Musicum bekronen hun jaarlijkse stadstournee met een verrassingsconcert. Ze spelen werken van Telemann, Mozart, C.P.E. Bach en tijdgenoten waarin deze componisten als kameleons de gedaante aannemen van collega’s, hun eigen stijl inwisselen voor die van een ander. In dit feestelijke programma is niets wat het lijkt. Tot het laatste moment houdt Collegium Musicum u in spanning. Pas na afloop wordt onthuld waar u naar heeft geluisterd. 

 

Al sinds de middeleeuwen kruipen componisten in de huid van een ander. Dat deden ze met verschillende motieven. Renaissance-componisten brachten daarmee een hommage aan gewaardeerde collega’s. Bach schreef muziek van Italiaanse snit om die stijl van binnenuit te leren kennen en zijn eigen idioom te verrijken. Mozart verplaatste zich in Bach om beter fuga’s te leren schrijven. Maar anderen hadden minder nobele drijfveren. Er waren vele meestervervalsers actief die uitgevers sonates en concerten leverden in de stijl van succesvolle collega’s. Van auteursrecht had niemand nog gehoord. Er kon grof geld mee worden verdiend. 

 

Collegium Musicum presenteert niets minder dan een wervelend gemaskerd bal, met gasten van zeer diverse pluimage. Wij zien uit naar uw komst.


Uitvoerenden

Collegium Musicum Den Haag o.l.v. Claudio Ribeiro


Programma

Kaarten

€ 23,50 p.p.