Toutes les nuits

  • 10 maart 2024 - 13:00

  • Kasteel Duivenvoorde

  • Slider kerekes dulces exuviae main 2 e1674766804683
  • Slider foto in de tuin

Beschrijving

TOUTES LES NUITS
 
 
In nocte consilium - de nacht brengt raad. Dichters hebben de nacht altijd beschouwd als een tijd van verzoening; voor astronomen is het een langverwacht moment om de sterren en planeten te observeren. Mystici echter hebben hele nachten doorgebracht op zoek naar tekenen van een goddelijke aanwezigheid.
 
Het programma van bariton Romain Bockler en luitist Bor Zuljan vormt een reis van schemering tot dageraad en leidt ons door verschillende nachten zoals beschreven door verschillende componisten uit de 16de eeuw. We reizen van hoop naar afwezigheid, van een zoete liefdesdroom naar de rillingen van de eeuwige nacht; het heldere licht van de maan leidt geliefden toch naar hun hereniging en onze reis eindigt in het licht van de eerste zonnestralen. Janequin, Lassus, Palestrina, Guerrero en hun Franco-Vlaamse, Italiaanse en Spaanse collega's zijn onze gids bij het verkennen van deze nachten, soms donker en angstaanjagend, soms stralend van maan- en sterrenlicht, rustig en vol liefde.


Uitvoerenden

Dulces Exuviae - Romain Bockler, bariton, en Bor Zuljan, luit


Programma

Schemering
 
Prima hora della notte (Azzaiolo), O dolce nocte (Verdelot), Fantaisie III (Paladin),  Tu dormi, io veglio (Tromboncino)
 
Eenzaamheid
 
Si la Noche haze escura (Guerrero), Estas noches a tan largas (anoniem), Si la Noche haze escura (Pisador), La nocte quando (anoniem)
 
Droom
 
Toutes les nuitz (Lassus), Toutes les nuits (Janequin), Toutes les nuyctz (Crecquillon)
 
Maanlicht
 
Ay Luna que reluzes (anoniem), Deh hor fossio (Palestrina), Fantaisie II (Paladin), Si pour amans (Crecquillon)
 
Dageraad
 
La nuyct froide et sombre (Lassus), Voiez le jour (Manchicourt), Al alba venid (anoniem), Bonjour mon coeur (Lassus)

Kaarten

€ 31,50 p.p.