Es ist ein Ros entsprungen

  • 18 december 2022 - 15:00

  • De Nieuwe Kerk

  • Slider g6 2020 b credit patrick allen 1024x683

Beschrijving

We hielden onze adem in. Bij een korte presentatie van zes Engelse zangers in 2017 wisten we niet wat we oorden. Een uitstekend gecultiveerde ensembleklank, duidelijk zangers op weg naar het hoogste niveau. Vier jaar later zijn de prachtige stemmen van The Gesualdo Six uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende vocale ensembles van de jonge generatie.
 
In 2014 werd The Gesualdo Six opgericht voor een uitvoering van Gesualdo's Tenebrae Responsories in de kapel van Trinity College in Cambridge. Al snel vonden ze hun draai samen en onder leiding van Owain Park bouwden de zangers hun gezamenlijke passie voor ensemblezang, voor de meesten een logisch vervolg op hun jaren als chorister in Engelse kerken en kathedralen, verder uit.
 
We bleven hen in de gaten houden. Vorig jaar programmeerden we hen met Kerst, maar dat concert moesten we annuleren. Gelukkig konden we The Gesualdo Six opnieuw boeken nu komen ze eindelijk naar Den Haag. Speciaal voor Musica Antica stelden de jonge musici een programma samen met Italiaanse, Duitse en natuurlijk Engelse kerstmuziek. Een adembenemend mooi vocaal kerstprogramma in de Nieuwe Kerk – een must voor iedere Oude Muziek-liefhebber.


Uitvoerenden

The Gesualdo Six o.l.v. Owain Park


Programma

Werken van
Orlando di Lassus, William Byrd, Michael Praetorius, Thomas Tallis, Hans Leo  Hassler, Jacob Handl, Palestrina

Kaarten

€ 27,50 p.p.