De majesteit van de luit

  • 21 november 2021 - 11:00

  • Kasteel Duivenvoorde

  • Slider mr

Beschrijving

In het Catalaanse ensemble La Caravaggia viel luitist Miguel Rincón meteen op. Zijn luistspel bleef méér dan overeind tussen de blazers. Dat maakte ons nieuwsgierig naar een soloconcert. En dat gunde hij ons: in november 2020 bracht hij het publiek op Duivenvoorde in verrukking met zijn expressieve en virtuoze vertolking van werk van Neusiedler, Molinaro en zijn eigen bewerking van Bachs Vioolpartita in D klein.

We beloofden toen om hem weer uit te nodigen. Ondanks zijn volle agenda zijn we daarin geslaagd. Speciaal voor Musica Antica stelde Rincón een programma samen met Spaanse luit- en gitaarwerken. Hij speelt prachtige luitmuziek van Francisco Guerau en diens leerling Gaspar Sanz, gitaarleraar van de Spaanse koningin Maria Luisa van Savoye.

Omdat hij als barokmusicus ook zelf bewerkt en componeert, verbaast het niet dat hij na de succesvolle bewerking van de vioolpartita ook andere Bachstukken ter hand nam. Rincón koos nu Bachs vijfde cellosuite, en de prelude van de derde, en arrangeerde ze van vier naar dertien snaren.


Uitvoerenden

Miguel Rincón, barokgitaar en aartsluit


Programma

Gaspar Sanz
Pavana por la D
Pasacalle por la D

Francisco Guerau
Marionas
Canarios
Santiago de Murcia
Fandangos

 

Johann Sebastian Bach
Prélude uit de Suite voor violoncello BWV 1010
Suite voor violoncello BWV 1011
(Transcriptie voor aartsluit door Miguel Rincón)

Kaarten

€ 29,50 p.p.