Liefdesspelletjes

  • 3 maart 2022 - 17:00

  • Lutherse Kerk Den Haag

  • Slider dsc00371 dxo

Beschrijving

17:00 & 20:00 – Staande ovaties en een bomvolle zaal. Twee seizoenen terug maakte Concerto di Margherita bij ons zijn Nederlandse debuut. Het was een sensatie. De vijf jonge zangers begeleidden zichzelf op instrumenten en vertolkten virtuoze Italiaanse madrigalen zoals het rond 1600 aan de hoven moet hebben geklonken: met ontroerende expressie, humor en vrije versieringen. Ze gaven een grandioos concert vol elan en zinderende klankkleuren.

Het ensemble brengt nu een ode aan de liefde, in al haar wrede schoonheid. Op het programma staan poëtische madrigalen op gedichten uit Guarini’s klassieke epos Il pastor fido vol maffe en pikante spelletjes met de liefde In een idyllisch Arcadië. Persoonverwisselingen. Geblinddoekte geliefden. Beloftes van eeuwige trouw. Liefdesverdriet. Het komt allemaal voorbij in dit mooie programma: een tijdreis naar het cultureel hoogstaande, maar beslist ook decadente hofleven in Italië rond 1600. 


Uitvoerenden

Concerto di Margherita: Tanja Vogrin (zang en harp), Giovanna Baviera (zang en viola da gamba), Francesca Benetti (zang en theorbe), Rui Stähelin (zang en luit), Ricardo Leitão Pedo (zang en barokgitaar)


Programma

Madrigalen, canzones en instrumentale werken van
Giaches de WertGiulio CacciniGirolamo Kapsberger en Sigismondo d'India

Kaarten

€ 27,50 p.p.