Barokke sonates van eigen bodem

  • 30 juni 2021 - 15:30

  • Livestream uit de Koningkerk in Voorburg

  • Slider schermafbeelding 2020 07 15 om 09.22.36

Beschrijving

Op woensdagmiddag 30 juni gaf Furor Musicus om 15.30 een extra concert; de livestream daarvan kunt u hieronder bekijken. De opbrengst van dit concert komt en goede komen aan de productie van de dubbel-CD die Antoinette Lohmann en Jörn Boysen hebben opgenomen tijdens de verschillende lockdowns van het afgelopen jaar. Meer informatie voor een donatie voor de productie van de CD via deze link: https://gofund.me/e0a24a71

De CD’s bevatten grotendeels niet eerder opgenomen repertoire uit de tweede helft van de 17e eeuw, afkomstig uit het Kromeriz Archief en het Di Martinelli Familiearchief. Afgezien van werken Schmelzer en de wat meer obscure Goor en Döbel, zijn alle werken anoniem overgeleverd. Alle werken op de Di Martinelli CD en twee werken op de Kromeriz CD zijn voor violino in scordatura, d.w.z., voor een viool die anders gestemd is dan gebruikelijk. Het is opmerkelijk hoeveel geweldig 17e eeuws repertoire is overgeleverd voor viool en continuo.

Tijdens dit concert zal Furor Musicus, naast een aantal werken van de Nederlandse componisten Nozeman en Hellendaal (te horen op CD’s die dit ensemble al eerder uitgebracht heeft), een aantal werken van de beide nieuwe CD’s ten gehore brengen. 

Bekijk de livestream van het concert via deze link: http://youtu.be/Tm1NeDUrfWs


Uitvoerenden

Furor Musicus: Antoinette Lohmann (barokviool), Jörn Boysen (klavecimbel), Maria Sánchez Ramírez (cello)


Programma

Pieter Hellendaal
Vioolsonates

Jacobus Nozeman
Vioolsonates

 

Kaarten

€ 29,50 p.p.