2x6 – Harmoniemuziek voor blazers met barokke en klassieke instrumenten

  • 21 september 2019 - 20:15

  • Paleiskerk Den Haag

  • Slider sextet photo1

Beschrijving

Met plezier introduceren we een gloednieuw ensemble: het blazerssextet Amsterdam Historical Winds. Daniel Lanthier nam het initiatief. Hij is een van de meest bevlogen barokhoboïsten van dit moment. Barokorkesten staan voor hem in de rij. Hij verzamelde vijf geestverwanten om zich heen die net als hij excelleren in het bespelen van blaasinstrumenten uit verschillende periodes.

 

U beluistert twee ensembles: een sextet met vroeg-achttiende-eeuwse blaasinstrumenten en een ensemble dat bestaat uit latere instrumenten met destijds innovatieve kleppen en ventielen, in repertoire dat de nieuwe mogelijkheden uitgebreid benut. Twee klankwerelden in één concert.

 

We introduceren met dit concert tevens een nieuw initiatief: Musica Antica Lab. We geven musici de kans en middelen om research te doen. Daniel Lanthier reist af naar Praag om uit muziekarchieven onontgonnen repertoire op te diepen en onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de blaasinstrumenten. Zijn vondsten presenteert hij bij ons.


Uitvoerenden

Amsterdam Historical Winds: Hobo en artistieke leiding: Daniel Lanthier / Hobo: Georg Fritz / Fagot: Margreet Bongers / Fagot: Inga Maria Klauke / Hoorn: Emmanuel Frankenberg & Daniele Bolzonella


Programma

Werken voor blazersensemnble van Johann Christian Schieferdecker, Georg Philipp Telemann, Wolfgang Fasch, Wolfgang Amadeus Mozart & repertoire uit Praagse muziekarchieven

Kaarten

€ 27,50 p.p.