De Franse dansmeester

  • 25 januari 2019 - 17:00

  • Lutherse Kerk Den Haag

  • Slider dans meester

Beschrijving

Het Barokorkest van het Utrechts Conservatorium en twee dansers toveren de Lutherse Kerk om tot een feestelijke balzaal met Franse barokmuziek. 

 

Dansbare orkestwerken van Lully tot Campra komen tot leven met historisch geïnspireerde choreografieën. We ervaren hoe de dans op allerlei aspecten van het musiceren invloed kan hebben: op de keuze van het tempo, de frasering, de retoriek en de manier waarop de muziek ademt. 

 

Op het programma staat een parel uit de Franse barok: Les caractères de la danse van Rebel, balletmuziek waarin allerlei Franse dansen langskomen. Rebel schreef het voor orkest en één danskoppel. Precies zo krijgen we dit kleurrijke meesterwerk te horen en te zien.


Barok op Vrijdag
Met Barok op Vrijdag presenteren we een nieuwe concertserie met deels een vertrouwd gezicht. Net als in onze vorige serie Bach op Vrijdag geven we muziekliefhebbers de kans om acht keer per seizoen de week te bekronen met Oude Muziek. Ook blijven we conservatoriumstudenten en andere jonge talenten in de schijnwerpers zetten. Nieuw is dat we een veelzijdiger programma aanbieden. Naast muziek van Bach en tijdgenoten laten we ook vroeger en later repertoire aan bod komen. Zo valt er meer te ontdekken. Sluit uw week inspirerend af met een concert van een uur.

 


Uitvoerenden

Barokorkest Utrechts Conservatorium, Antoinette Lohmann (muzikale leiding), Richard Barros en Kate Waters (dansers)


Programma

Jean-Féry Rebel 
Les caractères de la danse

 

Jean-Baptiste Lully
Marain Marais
André Campra 

Franse barokdansen

 

Kaarten

€ 15,00 p.p.