Purcells Hail Bright Caecilia

  • 30 november 2018 - 17:00

  • Lutherse Kerk Den Haag

  • Slider vouet  simon   saint cecilia   c. 1626

Beschrijving

22 november 1692. Een première waar heel Londen naar uitkijkt. Hofcomponist Henry Purcell had aangekondigd zichzelf te overtreffen in een ode aan Sint Cecilia, de schutspatrones van de muziek.

 

Om Cecilia uitbundig te eren, presenteert Purcell een dertiendelig meesterwerk van een uur. Een grandioos stuk met solisten, een omvangrijk koor en een riante batterij instrumenten: blokfluiten, violen, cello, luit, orgel, hobo's, klavecimbel, trompetten, fagot en meerdere pauken. Tijdgenoten staan versteld. Na de indrukwekkende instrumentale symphony toont Purcell in aria’s, duetten en grootse koorpassages zijn duizelingwekkende vernuft als componist. Met fantasievolle instrumentencombinaties ontpopt Purcell zich als een klanktovenaar. Een lust voor het oor.

 

Het Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium en Musica Antica spelen Hail! Bright Cecilia als in memoriam aan Nico van Schouwenburg, de oprichter van Musica Antica die voor de Oude Muziek in Nederland veel heeft betekend.

 

Met Barok op Vrijdag presenteren we een nieuwe concertserie met deels een vertrouwd gezicht. Net als in onze vorige serie Bach op Vrijdag geven we muziekliefhebbers de kans om acht keer per seizoen de week te bekronen met Oude Muziek. Ook blijven we conservatoriumstudenten en andere jonge talenten in de schijnwerpers zetten. Nieuw is dat we een veelzijdiger programma aanbieden. Naast muziek van Bach en tijdgenoten laten we ook vroeger en later repertoire aan bod komen. Zo valt er meer te ontdekken. Sluit uw week inspirerend af met een concert van een uur.


Uitvoerenden

Solisten, koor en barokorkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Patrick Ayrton


Programma

Henry Purcell

Hail Bright Caecilia

Kaarten

€ 15,00 p.p.