Van toccata tot fandango

  • 12 november 2020 - 17:00

  • Oud-Katholieke Kerk

  • Slider 1435937230diego ares 1

Beschrijving

“Diego Ares heeft dat zeldzame, dat ondefinieerbare wat je meestal associeert met filmacteurs: charisma, sterrenkwaliteit, noem maar op. Hij speelt met een fantastische articulatie, en toont dezelfde mate van precisie, temperament, elegantie, gevoel voor drama, passie en bravado (Fanfare Magazine).”

 

Diego Ares is een de van boeiendste jonge klavecinisten van dit moment. Als hij achter het klavier plaatsneemt, krijgt hij het publiek in zijn ban. Hij neemt cd’s op voor het beroemde label Harmonia Mundi. In februari schitterde hij nog op Kasteel Duivenvoorde met J.S. Bachs Goldberg-Variaties. Nu speelt hij voor ons in het vervangende concert in plaats van La Spagna met Haydns Zeven laatste woorden

 

Diego is op dit moment in Nederland en hij heeft een prachtig programma paraat, Flores de Música, waarin hij warmbloedige 17e-eeuwse Spaanse klavecimbelwerken speelt. De titel van zijn programma verwijst naar de naam van de unieke collectie van muziekverzamelaar Antonio Martín y Coll, die leefde in het begin van de 18e eeuw. Hij verzamelde originele klavier-partituren, grotendeels anoniem, die later konden worden toegeschreven aan componisten als Cabézon en Cabanilles maar ook aan Frescobaldi, Händel en Corelli. Diego Ares maakte hieruit een selectie van Spaanse klavecimbelmuziek, van toccata's, passacaglia's en folia's tot dansante fandango's en sarabandes. Net als in het Vriendenconcert van november 2018 neemt Ares het klavecimbel mee, dat toen nèt afgebouwd was: een kopie van een 17e eeuws instrument van de in de Spaanse Nederlanden gevestigde Rückers, gebouwd door Joel Katzman. Met heel veel plezier wil hij dat programma op 12 november bij Musica Antica komen uitvoeren! Ook Diego Ares speelt zijn concert twee keer, om 17h00 en 20h00, maar wel in de intieme Oud-Katholieke Kerk in plaats van de veel grotere Lutherse Kerk.

 

RESERVERINGEN EN BESTELLINGEN VIA OFFICE@MUSANTICA.NL

 

Dit concert is mede tot stand gekomen met steun van de Spaanse ambassade.

 


Uitvoerenden

Diego Ares (klavecimbel)


Programma

 

 

Kaarten

€ 27,50 p.p.