Laatste nieuws

CONCERTEN UITGESTELD

Es ist ein Ros entsprungen - The Gesualdo Six, 9 december 2021, Nieuwe Kerk, Den Haag. Uitgesteld naar zondag 18 december 2022 

Klanken in plaats van woorden - Filip Hrubý c.s., 16 januari 2022, Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten. Uitgesteld naar donderdag 16 juni 2022.

 

CORONAMAATREGELEN BIJ MUSICA ANTICA

Veiligheid voor bezoekers, musici en medewerkers staat bij Musica Antica altijd voorop. Mede daarom houden wij ons altijd aan de maatregelen van de Rijksoverheid, waaronder de verplichte contrôle bij de ingang van de concertzaal: het coronatoegangsbewijs, de QR-code op smartphone of papier, plus identiteitsbewijs. We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze nieuwsbrief en deze website. En bij gewijzigde omstandigheden sturen we iedere concertbezoeker voor aanvang van het concert een e-mail met alle relevante informatie.

 

Maatregelen 19 december-25 januari:

Geen concerten in deze periode.

 

Coronatoegangsbewijs (QR-code)

Iedere concertbezoeker van 13 jaar of ouder moet beschikken over een coronatoegangsbewijs (een QR-code). Om een coronatoegangsbewijs te maken, hebt u een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs nodig. Dit coronatoegangsbewijs is, in combinatie met een geldig ticket en een identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort) verplicht voor toegang tot een concert. Op de site van de Rijksoverheid leest u meer hierover. 

Hoe werkt het coronatoegangsbewijs? 
Voor binnenkomst in de concertlocaties scannen Musica Antica-vrijwilligers uw coronatoegangsbewijs. Hieronder leest u hoe u dit bewijs op uw smartphone aanmaakt. Dit coronatoegangsbewijs kunt u op drie manieren verkrijgen:

1.     Een vaccinatiebewijs
Veertien dagen nadat u volledig gevaccineerd bent, kunt u met de CoronaCheck-app van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is, kunt u in de app of op de pagina inloggen met uw DigiD. Als u er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.   Een negatieve testuitslag

U hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via de testlocatie ontvangt u een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij het concert. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het concert inboeken.  Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3.    Een herstelbewijs
Als u corona gehad hebt en dit kunt aantonen met een positieve PCR-test, kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is. De QR-code is uw coronatoegangsbewijs. Vergeet niet om ook een legetimatiebewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt namelijk de gegevens van het legitimatiebewijs met die van het coronatoegangsbewijs.Coronatoegangsbewijs (QR-code) aanmaken

Hoe maakt u op uw smartphone uw coronatoegangsbewijs aan?

1. Download de CoronaCheck-app (iOS of Android).
2. Open de app. Er wordt u gevraagd om een bewijs toe te voegen (een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud).
3. In alle drie de opties wordt gevraagd om in te loggen met uw DigiD. In het geval van een negatieve test moet u ook de ophaalcode invullen die u krijgt bij de testuitslag. Meer informatie over DigiD en hoe dit werkt vindt u hier.
4. Na het inloggen krijgt u op de app automatisch een QR-code te zien. Dit is uw coronatoegangsbewijs en dit moet u tonen bij de ingang van de concertzaal. Neem uw telefoon dus mee het concert. In het filmpje op de site van coronacheck.nl wordt een en ander helder uitgelegd. Let op: indien u niet in het bezit bent van een DigiD, wacht niet te lang met het aanvragen van een code. Hier gaan enkele werkdagen overheen. Op deze website kunt u een DigiD aanvragen.

 

Geen smartphone?
Heeft u geen smartphone maar wilt u wel in het bezit komen van een coronatoegangsbewijs? U kunt ook een papieren coronatoegangsbewijs aanmaken om uit te printen. Dat kunt u op deze pagina doen. U doorloopt dezelfde stappen als hierboven aangegeven.

Geen computer, smartphone of DigiD?
Beschikt u niet over een computer of een smartphone, maar wel over een Digid? Vraag dan of iemand in uw omgeving u kan helpen. Als dat niet mogelijk is, dan kunt u via het gratis helpdesknummer 0800 - 1421 (vanuit het buitenland: +31 70 750 37 20), dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur, een papieren coronabewijs aanvragen. Dit wordt dan per post opgestuurd. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van vijf dagen.

Mocht u andere problemen hebben rondom het verkrijgen van een (digitaal) coronatoegangsbewijs, dan kunt u contact opnemen met zakelijk leider Ernst Jaap Rozenboom via office@musantica.nl.