Muziektheater voor de Zonnekoning

  • 25 januari 2018 - 20:15

  • Paleiskerk Den Haag

  • Slider klein dsc09052

Beschrijving

Den Haag is een gloednieuw barokorkest rijker: Le Concert d’Apollon. Onder leiding van artistiek leider João Rival spelen de musici instrumentale hoogtepunten uit twee opera’s van Marin Marais. Hij schreef ze voor Zonnekoning Lodewijk XIV: een opera over de mythische held Hercules en een ode aan de god van de wijn Bacchus. Deze flamboyante en kleurrijke muziek tovert de Paleiskerk voor één avond om tot het Hof van Versailles

 

Marin Marais was een meestergambist. Het staat op het netvlies van velen dankzij de bioscoophit Tous les matins du monde, die zijn leven met veel kleur en spektakel belicht. We herinneren ons Marais vooral om zijn gambamuziek. Le Concert d’Apollon laat horen dat hij ook prachtige opera’s heeft geschreven die ten onrechte vrijwel nooit te horen zijn.

De musici van Le Concert d’Apollon verrichten research en verzorgen hun eigen muziekuitgaven om met zowel kennis als passie te kunnen musiceren. Ze komen voor de dag met fantasievolle programma’s. Met veel plezier zetten wij hen in de schijnwerpers. 


Uitvoerenden

Le Concert d’Apollon | João Rival (klavecimbel en directie)


Programma

Marin Marais 

Suite uit de opera Alcide
Suite uit de opera Arianne et Bacchus

 

Kaarten

€ 26,50 p.p.

inclusief pauzedrankje