Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

14 januari 2018 - 15:30

Van Froberger tot Bach

Zij is een sterleerling van Piërre Hantaï. Haar cd’s worden overladen met prijzen. Maude Gratton is een van de boeiendste jonge klavecinisten van dit moment. Ook klavichord, fortepiano en orgel bespeelt zij met meesterschap. In Kasteel Duivenvoorde geeft zij een afwisselend recital op klavecimbel en een vijf-octaafs Saksisch klavichord uit 1748 van Johannes Emanuel Schön. 

 

Maude Gratton laat horen hoe de klaviermuziek zich heeft ontwikkeld in de zeventiende en achttiende eeuw. Zij opent haar recital met werk van de oude meesters Weckman en Froberger (diens beroemde Lamentation faite sur la mort très douloureuse de Sa Majesté ­Impériale, Ferdinand III). Na de pauze combineert zij composities van Bach met polonaises en hyperexpressieve fantasieën van diens zoon Wilhelm Friedemann. De Marotzaal van Duivenvoorde heeft de ideale ambiance voor dit repertoire en de intieme klank van klavichord.

Uitvoerenden:

Maude Gratton (klavecimbel en klavichord)

Fotos / Video:

Programma

Louis Couperin

Prélude non mesuré in C-groot

 

Johann Jacob Froberger

Suite in c-klein

 

Matthias Weckmann

Toccata in d-klein

 

Johann Jakob Froberger

Lamentation sur la mort de sa Majesté Impériale, Ferdinand le IIIème 

 

Johann Sebastian Bach

Partita nr. 6 in e-klein, BWV 830

 

Wilhelm Friedemann Bach

Polonaise in f-klein – Fuga in d-klein – Fantasie, Fk. 19 – Polonaise in e-klein – Fuga in C-groot – Polonaise in G-groot

 

Carl Philip Emanuel Bach

Fantaisie Wq. 67

Informatie:

Plaatsen : €26,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 15:30

Bestel