Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

23 maart 2017 - 20:15

European Union Baroque Orchestra

Ze worden geprezen om hun jeugdige bevlogenheid, hun energie en hun toewijding. Als de musici van het European Union Baroque Orchestra concerten geven, klimt het publiek op de stoelen en reiken recensenten naar superlatieven.

 

Het geheim van hun succes? Net als bij het beroemde Europees Jeugdorkest, verandert de samenstelling van het orkest elk jaar. Alleen de beste barokmusici komen in aanmerking voor een plek. Van de vele tientallen kandidaten worden maar 25 jonge toptalenten toegelaten. Die musici werken maanden intensief met de beste dirigenten en solisten om tot in de puntjes voorbereid op tournee te gaan. Dit jaar staat het barokorkest onder leiding van de vermaarde klavecinist en dirigent Lars Ulrik Mortensen.

 

Het programma past de musici als een handschoen. De soliste is de sopraan Maria Keohane. In 2000 won zij de Musica Antica Prijs van het Van Wassenaer Concours. Zij kan schitteren in de solocantate ‘Tu fedel! Tu costante’, een briljant stuk waarmee Händel, nog maar 21, het publiek in Rome wist te veroveren. Het begin van een internationale zegetocht, die hem naar Londen zou brengen, waar hij uitgroeide tot de succesvolste operacomponist van zijn tijd. 25 Jaar na dit Romeinse avontuur ging in Covent Garden Händels opera ‘Alcina’ in première, waar de aria ‘Ombre pallide’ uit klinkt, destijds een ware hit.

 

Lars Ulrik Mortensen kan zichzelf in de schijnwerpers zetten als solist in het Klavecimbelconcert in A-groot van Bach. De musici van het European Union Baroque Orchestra bekronen hun enige concert in Nederland met Bachs ‘Weichet nur, betrübte Schatten’, een sprankelende bruiloftscantate en tevens een ode aan de lente. 

 

Dit concert is tevens de slotmanifestatie van het jaarlijkse congres van het European Early Music Network (REMA). Deze bijeenkomst vindt dit jaar plaats in Den Haag en wordt mede georganiseerd door Musica Antica da Camera.

 

 

Uitvoerenden:

European Union Baroque Orchestra o.l.v. Lars Ulrik Mortensen

Fotos / Video:

Programma

Informatie:

Plaatsen : €23,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel