Openluchtconcert op Duivenvoorde

  • 20 september 2020 - 12:00

  • Kasteel Duivenvoorde

  • Slider foto duivenvoorde

Beschrijving

12.00 en 16.00 - Sopraan Lucie Chartin en de blazers van Amsterdam Historical Winds nemen ons mee naar het Wenen van Mozart en Haydn in een programma met aria's en divertimenti van Mozart, Haydn en Asplmayr.

 

Muziek in de open lucht: in samenwerking met Stichting Duivenvoorde toveren we de kasteeltuinen om in het Weense Praterpark. In Mozarts tijd gingen de Weners graag naar de Prater, hun stadspark, waar ze genoten van een hapje en een drankje - en vanzelfsprekend muziek. Hier klonk Harmoniemusik: muziek, vaak uit een opera van geliefde componisten, omgewerkt voor blazers. Aangevuld met zangers was dat levende reclame voor hun grote opera's!  

 

Op het prachtige landgoed Duivenvoorde, pal voor het kasteel, zingt de rijzende stersopraan Lucie Chartin aria's uit opera's als de Zauberflöte, Le Nozze di Figaro en Die Entführung aus dem Serail. Niet alleen zong ze onlangs voor ons in onze last minute-concerten van 18 juli, ook is ze bekend door All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging en de producties van OPERA2DAY. Zij wordt begeleid door  Amsterdam Historical Winds o.l.v. Daniel Lanthier, die vorig jaar onvergetelijk ons Haagse seizoen openden. Het blazersensemble, bestaande uit 2 hobo's, 2 hoorns en 2 fagotten, speelt naast de Mozartaria's ook instrumentale werken van Mozart, Haydn en Aspelmayr.

 

LET OP: KAARTEN UITSLUITEND VERKRIJGBAAR VIA DE WEBSITE VAN KASTEEL DUIVENVOORDE

https://www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2020/kasteelconcerten-in-de-tuin-van-landgoed-duivenvoorde/


Uitvoerenden

Sopraan Lucie Chartin en Amsterdam Historical Winds o.l.v. Daniel Lanthier


Programma

Wolfgang Amadeus MOZART (1756-1791)

Divertimento for 6 winds K.253

 

Aria's uit operas voor sopraan en blazers:

- Vorrei spiegarvi, oh Dio! K. 418

- Zauberflöte: Ach ich fühl’s

- Zauberflöte: Der Hölle Rache

- Entführung aus dem Serail: Marten aller Arten

- Le Nozze di Figaro: Porgi amor

 

Franz Joseph HAYDN (1732-1809)

Parthia in F Hob II:23

 

Franz ASPLMAYR (1728-1786)

Partita in D

 

Kaarten

€ 22,50 p.p.