Met vier klavecimbels

  • 18 oktober 2019 - 17:00

  • Lutherse Kerk Den Haag

  • Slider harpsichord

Beschrijving

Het waren feestelijke bijeenkomsten: de vrijdagavondconcerten in het Zimmermansche Kaffeehaus in Leipzig. De bezoekers konden zich te goed doen aan koffie, nog een exotische delicatesse, en luisteren naar het Collegium Musicum, dat in 1729 onder leiding was komen te staan van Johann Sebastian Bach.

 

Met zijn ensemble, dat bestond uit beroepsmusici en studenten, voerde Bach composities van tijdgenoten uit naast eigen werk.

 

Tot de meest spectaculaire stukken die hij op de lessenaars zette, behoren de orkestsuites en de concerten voor meerdere klavecimbels, waarin hij een glansrol vervulde met zijn musicerende zonen. 

 

Klavecimbelstudenten van het Koninklijk Conservatorium treden in hun voetsporen in deze briljante composities vol vuurwerk.

 

Vorig seizoen veranderden we onze serie Bach op Vrijdag in Barok op Vrijdag. We bleven muziekliefhebbers de kans geven hun week met Oude Muziek te bekronen. Ook bleef het podium gereserveerd voor conservatoriumstudenten en andere jonge talenten. Nieuw was het veelzijdiger programma. Naast muziek van Bach en tijdgenoten programmeerden we ook vroeger en later repertoire. Er viel meer te ontdekken. De reacties waren onverdeeld enthousiast. Barok op Vrijdag blijft. Dit jaar strijken we ook neer in de Oud-Katholieke Kerk. Een schuilkerk met een flamboyant barokaltaar


Uitvoerenden

Studenten van Fabio Bonizzoni, Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium


Programma

Johann Sebastian Bach
Concerto voor twee klavecimbels en strijkers in c, BWV 1060
Concerto voor drie klavecimbels en strijkers in C, BWV 1064
Concerto voor drie klavecimbels en strijkers in d, BWV 1063
Concerto voor vier klavecimbels en strijkers in a, BWV 1065

Kaarten

€ 16,00 p.p.

inclusief pauzedrankje