Duivelstriller

  • 27 september 2019 - 17:00

  • Oud-Katholieke Kerk

  • Slider duivelstriller

Beschrijving

Onze serie Barok Vrijdag opent dit seizoen met Duivelstriller. De  barokviolist Giorgos Samoilis speelt met zijn trio barokke vioolsonates. De Italiaanse componist Tartini zag in een droom de duivel verschijnen. Die speelde onwaarschijnlijk mooi viool. De componist verwerkte zijn impressies in de Duivelstriller-sonate

Een zingende viool was voor Tartini en Corelli het hoogste doel. Hun instrumentale belcanto inspireerde ook Bach, Telemann en Benda, die zich graag warmden aan de zuidelijke gloed van Italiaanse muziek. 


En zuidelijk is ook de ambiance van de Oud-Katholieke Kerk, in het hart van het Haagse hofkwartier. De prachtige schuilkerk heeft een imposant barok altaar.
Je stapt een mediterrane wereld binnen.

Vorig seizoen veranderden we onze serie Bach op Vrijdag in Barok op Vrijdag. We bleven muziekliefhebbers de kans geven hun week met Oude Muziek te bekronen. Ook bleef het podium gereserveerd voor conservatoriumstudenten en andere jonge talenten. Nieuw was het veelzijdiger programma. Naast muziek van Bach en tijdgenoten programmeerden we ook vroeger en later repertoire. Er viel meer te ontdekken. De reacties waren onverdeeld enthousiast. Barok op Vrijdag blijft. Dit jaar strijken we ook neer in de Oud-Katholieke Kerk. Een schuilkerk met een flamboyant barokaltaar.


Uitvoerenden

Samoilis Trio: Giorgos Samoilis (barokviool), Jacopo Ristori (barokcello), Jörn Boysen (klavecimbel)


Programma

Vioolsonates van Tartini, Corelli, Bach, Telemann en Benda

Kaarten

€ 16,00 p.p.

inclusief pauzedrankje