Vaderlandse barok

  • 14 mei 2020 - 20:15

  • Paleiskerk Den Haag

  • Slider klein lohmann

Beschrijving

GEANNULEERD Met innovatieve programma’s en gepassioneerd spel oogst Furor Musicus in recensies tienen en vijf sterren. Het ensemble rond violiste Antoinette Lohmann en klavecinist Jörn Boysen (artistiek leider van Musica Antica) presenteert herontdekte vioolsonates van Pieter Hellendaal en Jacobus Nozeman, twee vaderlandse componisten die in de achttiende eeuw furore maakten.

Pieter Hellendaal was een vrije geest. Hij musiceerde niet alleen in de hoogste kringen, maar ook in herbergen en kroegen. De diverse indrukken die hij opdeed verwerkte hij in zijn vioolsonates, waarin verfijnd raffinement en aardse swing naast elkaar klinken. En juist dat maakt zijn muziek onweerstaanbaar. 

Antoinette Lohmann blinkt niet alleen uit in barokrepertoire, zij speelt ook graag tango en zigeunermuziek. Het geeft haar de artistieke vrijheid en wendbaarheid van geest om barokmuziek fris en vitaal nieuw leven te geven, in het hier en nu.


Uitvoerenden

Furor Musicus: Antoinette Lohmann (barokviool), Jörn Boysen (klavecimbel), Harjo Neutkens (theorbe), Maria Sánchez Ramírez (cello)


Programma

Pieter Hellendaal
Vioolsonates  
Jacobus Nozeman
Vioolsonates

Kaarten

€ 27,50 p.p.

inclusief pauzedrankje