Arrow_left_overlayGa terug naar Concerten

12 december 2019 - 20:15

Wie schön leuchtet der Morgenstern

De musici van NeoBarock pakten ons in met hun uitbundige en expressieve spel. Ze komen terug met een prachtig kerstprogramma. Het opent met een Rosenkranz-Sonate van Heinrich Biber. Een engel daalt af in de aardse wereld, omringd door goud glinsterend licht. 

 

Op de lessenaars verschijnt ook kerstrepertoire van Sweelinck, Schmelzer, Bernhard en Valentini. Componisten van rijkgeschakeerde kerstmuziek bij wie Bach voor zijn Weihnachts-Oratorium de kunst afkeek.

 

Voor dit programma nodigde NeoBarock de jonge mezzosopraan Marion Eckstein uit. De veelgevraagde zangeres toert rond met beroemde ensembles als het Freiburger Barockochester en Concerto Köln. We verwachten een inspirerend barok kerstconcert.

Uitvoerenden:

NeoBarock: Marion Eckstein (mezzosopraan), Maren Ries en Anna-Maria Smerd (viool), Ariane Spiegel (cello) en Stanislav Gres (klavecimbel)

Fotos / Video:

Programma

Vocaal en instrumentaal kerstrepertoire van Heinrich Ignaz Franz von Biber, Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Heinrich Schmelzer, Christoph Bernhard, Giuseppe Valentini en anderen

Informatie:

Plaatsen : €27,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel