Wie schön leuchtet der Morgenstern

  • 12 december 2019 - 20:15

  • Lutherse Kerk Den Haag

  • Slider uitsnede cranach die geburt christi

Beschrijving

De musici van NeoBarock pakten ons in met hun uitbundige en expressieve spel. Ze komen terug met een prachtig kerstprogramma. Het opent met een Rosenkranz-Sonate van Heinrich Biber. Een engel daalt af in de aardse wereld, omringd door goud glinsterend licht. 

Op de lessenaars verschijnt ook kerstrepertoire van Sweelinck, Schmelzer, Bernhard en Valentini. Componisten van rijkgeschakeerde kerstmuziek bij wie Bach voor zijn Weihnachts-Oratorium de kunst afkeek.

Voor dit programma nodigde NeoBarock de jonge mezzosopraan Marion Eckstein uit. De veelgevraagde zangeres toert rond met beroemde ensembles als het Freiburger Barockochester en Concerto Köln. We verwachten een inspirerend barok kerstconcert.


Uitvoerenden

NeoBarock: Marion Eckstein (mezzosopraan), Maren Ries en Anna-Maria Smerd (viool), Ariane Spiegel (cello) en Stanislav Gres (klavecimbel)


Programma

Vocaal en instrumentaal kerstrepertoire van Heinrich Ignaz Franz von Biber, Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Heinrich Schmelzer, Christoph Bernhard, Giuseppe Valentini en anderen

Kaarten

€ 27,50 p.p.