Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

15 maart 2019 - 17:00

Atys van Lully

Ruim dertig jaar geleden deed William Christie de wereld versteld staan met zijn legendarische uitvoering van Jean-Baptiste Lully’s Atys. Hij zette de Franse barokopera op de kaart. Na de scenische première door Les Arts Florissants in Parijs leidde hij een schoolproject aan het Koninklijk Conservatorium met studenten als Christophe Rousset, Christina Pluhar en Ryo Terakado. Daarmee werd in één klap de Franse opera deel van het DNA van de afdeling Oude Muziek. 

 

Onder supervisie van Sébastien Marq en Pascal Bertin, die behoren tot de harde kern van Les Arts Florissants, buigen studenten zich opnieuw over Lully’s meesterwerk voor een concert met hoogtepunten uit deze Tragédie lyrique. Het is een kleurrijke partituur waarin orkestrale triomf, speelse dansvormen en momenten van ontroerende tederheid elkaar afwisselen. Alles wat Franse barokopera zo betoverend en indrukwekkend maakt komt samen.

 

Barok op vrijdag

Met Barok op Vrijdag presenteren we een nieuwe concertserie met deels een vertrouwd gezicht. Net als in onze vorige serie Bach op Vrijdag geven we muziekliefhebbers de kans om acht keer per seizoen de week te bekronen met Oude Muziek. Ook blijven we conservatoriumstudenten en andere jonge talenten in de schijnwerpers zetten. Nieuw is dat we een veelzijdiger programma aanbieden. Naast muziek van Bach en tijdgenoten laten we ook vroeger en later repertoire aan bod komen. Zo valt er meer te ontdekken. Sluit uw week inspirerend af met een concert van een uur

 

Uitvoerenden:

Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium, Sébastien Marq (muzikale leiding), Pascal Bartin (vocale coach)

Fotos / Video:

Programma

Jean-Baptiste Lully

Hoogtepunten uit Atys

Informatie:

Plaatsen : €15,00 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 17:00

Bestel