Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

17 januari 2019 - 20:15

Een oude meester uit het Oosten

Weinig ensembles vertolken muziek uit middeleeuwen en renaissance zo bevlogen als La Morra. De groep – zeven man sterk – brengt een hommage aan Petrus Wilhelmi de Grudencz. Deze vijftiende-eeuwse componist was werkzaam in Polen en Tsjechië, waar Oude Muziek pas sinds kort goed op de kaart wordt gezet. Een wereld gaat open. Voor 1600 waren ook buiten West-Europa  grandioze componisten actief. 

 

Het betoverend mooie oeuvre van De Grudencz verrast door de lokale muzikale invloeden en de expressieve zeggingskracht. La Morra wijdde voor het kwaliteitslabel Glossa aan hem een cd, die de hemel in is geprezen. De zangers en musici presenteren delen uit zijn missen, motetten en cantiones naast werk van land- en tijdgenoten.

 

Uitvoerenden:

La Morra: Doron Schleifer, Ivo Haun de Oliveira, Giacomo Schiavo, Sebastián León (zang), Corina Marti (clavicembalum, blokfluiten), Michał Gondko (luit), Anna Danilevskaia (vedel)

Fotos / Video:

Programma

delen uit missen, motetten, canons en cantiones van Petrus Wilhelmi de Grudencz, Nicolaus de Rodom, Othmarus Opillonis de Jawar, Johannes Tourout en anonieme componisten

 

Informatie:

Plaatsen : €26,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel