Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

15 december 2018 - 20:15

Van Bach tot Beethoven

Op de nostalgische klank van de mandoline raakten rond 1800 muziekliefhebbers massaal verliefd. Ze gingen zelf het instrument bespelen. Omdat grote componisten graag stukken schreven voor de huiselijke kring, konden de mandoline-spelers zelfs werken van Beethoven en Hummel op hun lessenaars zetten. Het zijn verrassende parels die je zelden hoort. Ten onrechte. Daar brengen Susanne Herre en Gabrielle Resche verandering in met een mooi programma dat ons terugbrengt naar de vroeg-negentiende-eeuwse salon. 


Bij Musica Antica zijn minder courante instrumenten regelmatig te beluisteren, zoals het klavichord, de draailier en de klompviool. Nu zetten we de mandoline in de spotlights. In het concert speelt Susanne Herre ook viola da gamba in sonates van Carl Philipp Emanuel en Johann Christian Bach.

Gabrielle Resche kruipt achter een juweel van een fortepiano. Een kopie van een instrument van Walter, gebouwd door de meester-fortepianobouwer Paul McNulty. De piano past dit repertoire als een handschoen.

Uitvoerenden:

Susanne Herre (mandoline en viola da gamba), Gabrielle Resche (fortepiano)

Fotos / Video:

Programma

Carl Philipp Emanuel Bach 

Sonata à viola da gamba solo e basso

 

Carl Friedrich Abel 

Werken voor gamba solo

 

Johann Christian Bach 

Sonata à piano forte e viola da gamba

 

Ludwig van Beethoven 

Twee sonatines – Adagio ma non troppo – Andante con variazioni

 

Johann Nepomuk Hummel 

Grande Sonate, opus 37a

 

Informatie:

Plaatsen : €26,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel