Laatste nieuws

Dinsdagavond 23 februari verlengde de regering de avondklok en daarmee ook de lockdown nogmaals. In ieder geval tot 15 maart geldt de avondklok en zijn er geen bijeenkomsten toegestaan. En de verwachtingen van RIVM en andere experts voor de periode daarna bieden geen realistisch perspectief op snelle versoepeling van de bestaande maatregelen. Musica Antica heeft daarom besloten de programmering tot de zomer aan te passen.

Tussen de steeds variërende coronabesmettingscijfers, de beperkende (lockdown-)maatregelen en onze concertprogrammering proberen we sinds het uitbreken van de Covid-19-epidemie, krap een jaar geleden, steeds een evenwicht te vinden. Terwijl veiligheid van bezoekers, musici en medewerkers voorop staat, voelen we een sterke motivatie om zoveel mogelijk concerten dóór te laten gaan. Musici en bezoekers snakken naar het maken en genieten van live-muziek en Musica Antica zorgt daar graag voor. 

De coronasituatie ziet er voor het eerste kwartaal van 2021 en waarschijnlijk ook daarna niet zo rooskleurig uit. Op dit moment zitten we in een verlengde lockdown en direct daarna is het de vraag of er weer (concert-)bijeenkomsten worden toegestaan en zo ja, voor hoeveel bezoekers. In de afgelopen maanden kon Musica, klein en wendbaar, razendsnel improviseren en de vooral kleiner bezette concerten relatief eenvoudig aanpassen, vervangen of verplaatsen. Dank daarvoor aan de musici en concertlocaties! Maar voor de concerten die in de lockdown plaatsvinden en de grote projecten snel daarna, moeten we een behoudender koers varen.

Concerten in de lockdown annuleren we en verplaatsen ze een paar weken, indien mogelijk. Voor de twee grote projecten in februari en maart ligt dat anders. Liefdesspelletjes door Concerto di Margherita en de Markus Passion door Cantus Thuringia en Musica Poetica zijn omvangrijke concertprojecten met een groot aantal musici en zangers uit meerdere landen. Musica Antica heeft besloten om deze  concerten naar volgend seizoen te verplaatsen.

Concertagenda tot en met mei aangepast

Dat heeft consequenties voor de concertagenda van januari tot en met mei. Hieronder zetten we de concerten in de eerste vijf maanden van 2021 op een rij en geven aan welke veranderingen optreden in  de concertprogrammering tot de zomer:

 

10 januari

Barokke sonates van eigen bodem door Furor Musicus op Kasteel Duivenvoorde  werd  geannuleerd op deze datum; de twee concerten worden verplaatst naar april/mei/juni.

 

29 januari

De twee concerten door het Utrechts Barokorkest onder leiding van Antoinette Lohman in de Lutherse Kerk worden verplaatst naar 9 april. 

 

7 februari

Consortmuziek voor de Virgin Queen door Spirit of Gambo op kasteel Duivenvoorde wordt geannuleerd op deze datum; beide concerten worden verplaatst naar april/mei/juni.

 

25 februari

Liefdesspelletjes door Concerto di Margherita in de Paleiskerk wordt geannuleerd. Het concert zal worden verplaatst naar seizoen 2021-2022.

 

7 maart

251 jaar Beethoven door het Narratio Quartet op Kasteel Duivenvoorde wordt geannuleerd op deze datum; beide concerten worden verplaatst naar april/mei/juni.

 

19 maart

Jubilate Deo door studenten van het Koninklijk Conservatorium in de Lutherse Kerk: concerten geannuleerd.

 

25 maart

Markus Passion door Cantus Thuringia, Musica Poetica en solisten wordt op deze datum geannuleerd en verplaatst naar maart/april 2022.

 

27 maart

Membra Jesu Nostri van Dieterich Buxtehude door Musica Poetica onder leiding van Jörn Boysen in de Lutherse Kerk om 14h00, 17h00 en 20h00.

Kaartreservering mogelijk vanaf 5 maart.

 

9 april

De twee verplaatste concerten door het Utrechts Barokorkest onder leiding van Antoinette Lohman in de Lutherse Kerk.  

 

23 april

Orlando Paladino van Joseph Haydns door het Barokorkest van het Sweelinck Conservatorium wordt verplaatst van de Paleiskerk naar de Lutherse Kerk.

 

6 mei

Les Jardins des Playsirs door het Tsjechische ensemble Plaisirs de Musique wordt verplaatst van de Paleiskerk naar de Lutherse Kerk.

 

In april, mei en juni zullen de verplaatste concerten Barokke sonates van eigen bodem door Furor Musicus, Consortmuziek voor de Virgin Queen door Spirit of Gambo en 251 jaar Beethoven door het Narratio Quartet alsnog plaatsvinden.

 

Deze aangepaste concertagenda is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen als gevolg van coronamaatregelen.

Met bestellers van kaarten en abonnementen voor één of meer van deze aangepaste, verplaatste of geannuleerde concerten hebben wij per e-mail persoonlijk contact opgenomen. Hen hebben we de keuze voorgelegd om met de gekochte kaartjes naar het verplaatste concert of een geheel andere te gaan, restitutie van het aankoopbedrag te ontvangen of dit bedrag aan Musica Antica te schenken. Hebt u wel kaartjes besteld maar ontving u nog geen e-mail? Neemt u dan alstublieft contact op met Ernst Jaap Rozenboom via office@musantica.nl.