Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

10 november 2017 - 17:00

Bach op Vrijdag – Opening Telemann Festival

Telemann schreef een onwaarschijnlijk groot oeuvre bij elkaar en werd door zijn tijdgenoten gezien als een grotere componist dan Bach. In de eeuwen daarna raakten de rollen omgedraaid. Nu vinden we dat Bach hoog uittorent boven Telemann, die wordt aangewreven dat hij een veelschrijver zou zijn geweest.

 

De laatste jaren is er een kentering opgetreden en stijgt de ster van Telemann opnieuw. In het huidige Telemann-jaar raakt de herwaardering van zijn muziek zelfs in een stroomversnelling. Cd’s met plaatpremières van zijn werk worden enthousiast ontvangen. Wereldwijd staat zijn werk in concertseries en festivals centraal. Het Koninklijk Conservatorium draagt zijn steentje bij aan het herdenkingsjaar met een driedaags Telemann Festival, dat in onze serie Bach op Vrijdag feestelijk van start gaat.

 

Het Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium presenteert twee cantates, waarin Telemann uitblonk met originele instrumentaties. Met de klanken van de chalumeau en barokklarinetten gaf hij de cantates een onweerstaanbaar Frans coloriet.

Uitvoerenden:

Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium

Fotos / Video:

Programma


Georg Philipp Telemann
Cantate TWV 1 : 320 voor Eerste Paasdag ‘Der Tod ist verschlungen in den Sieg’
Cantate TWV 1 : 1061 voor Nieuwjaarsdag ‘Lobet den Herrn, alle seine Heerscharen’


Johann Sebastian Bach
Cantate BWV 98, ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’

 

Informatie:

Plaatsen : €15,00 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 17:00

Bestel