Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

14 juni 2018 - 20:15

Concerto di Margherita: Cara la vita mia

Het Concerto di Margherita treedt in de voetsporen van de eerste ‘meidengroep’ uit de muziekgeschiedenis: het Concerto delle donne. Dit ensemble met drie virtuoze zangeressen was actief aan het hof van Ferrara, van 1579 tot 1597. Muzikaal ging de zangeressen geen zee te hoog. De vaste componist van het ensemble Luzzasco Luzzaschi kon uitgebreid experimenteren met versieringen en virtuoze bovenstemmen. Hij maakte zijn madrigalen rijk en complex. Andere componisten volgden in zijn kielzog, ook aan andere hoven. Met Giaches de Wert en Claudio Monteverdi waren dat niet de minsten. Dankzij het Concerto delle donne werd de vocale muziek getild naar een hoger plan.

 

Een beter ensemble om de exquise hofcultuur van destijds tot leven te wekken kunnen we ons moeilijk wensen. Concerto di Margharita bestaat uit drie zangeressen en twee zangers die zichzelf, net als toen, bij het zingen begeleiden op harp, gamba, theorbe, luit en barokgitaar. Ze doen dat dusdanig overtuigend dat ze worden getipt als een van de opvallendste nieuwe ensembles van dit moment. 

 

Uitvoerenden:

Concerto di Margherita: Tanja Vogrin (zang en harp), Giovanna Baviera (zang en viola da gamba), Francesca Benetti (zang en theorbe), Rui Staehelin (zang en luit), Ricardo Leitão Pedro (zang en barokgitaar)

Fotos / Video:

Programma

Madrigalen, canzones en instrumentale werken van Giovanni Girolamo Kapsberger, Girolamo Frescobaldi, Giovanni Gabrieli, Claudio Monteverdi, Luzzasco Luzasschi, Giovanni de Macque, Luca Marenzio, Giovanni Baviera en Ludovico Agostini

 

Informatie:

Plaatsen : €26,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel