Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

17 mei 2018 - 20:15

Pulchra es – Muzikale odes aan het Hooglied

Het Hooglied was door de eeuwen heen voor tientallen componisten een grote inspiratiebron. In de erotische liefdespoëzie uit het Oude Testament vonden ze een veilig excuus om sensuele muziek te schrijven zonder hinder van kerkelijke scherpslijpers – de teksten zijn immers Bijbels. La Violetta, het succesvolle ensemble rond de gambiste Paulina van Laarhoven, presenteert een wondermooi programma met Spaanse en Italiaanse verklankingen van delen uit Het lied der liederen.

 

Het programma is verrassend gevarieerd. Palestrina koos voor sereen contrapunt, terwijl Guerrero’s liederen klinken als Catalaanse volksmuziek. Pauline van Laarhoven is voor dit repertoire een ideale gids. Zij musiceerde vaak met Jordi Savall (Hesperion XXI) en Christina Pluhar (L’Arpeggiata). De vonk om originele programma's met passie en verbeeldingskracht uit te voeren is ook op haar ensemble overgeslagen.

Uitvoerenden:

La Violetta: VivaBiancaLuna Biffi (zang), Paulina van Laarhoven (viola da gamba/directie), Joshua Cheatham (viola da gamba), Simen Van Mechelen (trombone), Emma Huijsser (harp)

Fotos / Video:

Programma

Door het Hooglied geïnspireerde liederen en instrumentale werken van Claudio Monteverdi, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlando di Lasso, Francisco Guerrero, Girolamo Kapsberger en Giacomo Finetti

 

Informatie:

Plaatsen : €26,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel