Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

29 oktober 2017 - 11:00

Tijdreizen in de schouwburg

Programma’s waarin dans, toneel en muziek samensmelten moeten nieuw publiek de concertzalen binnenlokken. Ze worden aangeprezen als innovatieve voorstellingen. Maar zo baanbrekend is het niet om meerdere disciplines te verenigen. In de zeventiende en achttiende eeuw was het publiek niet anders gewend. In de toneel­stukken van William Shakespeare klonken liederen. Molière verrijkte zijn stukken met balletten, aria's en muzikale intermezzi. Tijdens concerten traden dichters en acteurs op.

 

Musica Poetica brengt het muziekleven van destijds tot leven in de fraaie Paul Steenbergen Foyer van de Koninklijke Schouwburg. Zangers, dansers, acteurs en ­musici delen het podium in delen uit muziektheaterstukken van onder anderen Lully, Telemann en Salieri. De sfeer is ongedwongen. Wie wil mag, net als toen, na een fraaie solo applaudisseren.

 

De spelers van Musica Poetica verdiepen zich niet alleen in de uitvoeringspraktijk van de muziek, maar ook in de vroegere dans- en theaterconventies: de handgebaren, gezichtsuitdrukkingen en declamatietechnieken waarmee acteurs hun emoties op het publiek overbrachten. Het heeft succes. Musica Poetica laat je terugreizen in de tijd.

Uitvoerenden:

Musica Poetica | Jörn Boysen (muzikale leiding) | João Luís Paixão (bariton)

Fotos / Video:

Programma

Delen uit muziektheaterstukken van Jean-Baptiste Lully, Georg Philipp Telemann, Antonio Salieri, Stuck en Boysen

 

Informatie:

Plaatsen : €15,00 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 11:00

Bestel

Adres:

Koninklijke Schouwburg, Paul Steenbergenfoyer

Korte Voorhout 3

2511 CW Den Haag

Meer over deze locatie