Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

5 april 2019 - 17:00

Instrumental Songbook

L’Arco Sonoro is een van de beste Oude-Muziek-ensembles in Den Haag. Over de hele wereld vieren de musici successen. Ze excelleren in fantasievolle programma’s met kamermuziek voor in onze tijd onalledaagse bezettingen. Drie musici van het ensemble komen naar de Paleiskerk met dulciaan (een voorloper van de fagot), harp, klavecimbel en orgel, een gebruikelijke combinatie in de 16de en 17de eeuw.

 

De instrumentale muziek kwam in deze periode tot bloei. Componisten schreven toen vooral arrangementen van vocale muziek. Musici speelden die stukken met rijke versieringen, de zogenoemde diminuties die ze vaak ter plekke improviseerden. De musici van L’Arco Sonoro beheersen die uitvoeringspraktijk tot in de finesses en laten ons tijdreizen naar deze fascinerende periode in de muziekgeschiedenis.

 

Barok op Vrijdag

Met Barok op Vrijdag presenteren we een nieuwe concertserie met deels een vertrouwd gezicht. Net als in onze vorige serie Bach op Vrijdag geven we muziekliefhebbers de kans om acht keer per seizoen de week te bekronen met Oude Muziek. Ook blijven we conservatoriumstudenten en andere jonge talenten in de schijnwerpers zetten. Nieuw is dat we een veelzijdiger programma aanbieden. Naast muziek van Bach en tijdgenoten laten we ook vroeger en later repertoire aan bod komen. Zo valt er meer te ontdekken. Sluit uw week inspirerend af met een concert van een uur.

 

Uitvoerenden:

L’Arco Sonoro: Kim Stockx (dulcian), Emma Huijsser (harp), Edoardo Valorz (klavecimbel, orgel)

Fotos / Video:

Programma

Werken van John Dowland, William Byrd, Jacob van Eyck, Giovanni Maria Trabaci, Giovanni Antonio Bertoli, Bartolomeo Selma y Salaverde, Ippolito Tartaglino & Jan Peterszoon Sweelinck

 

Informatie:

Plaatsen : €15,00 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 17:00

Bestel