Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

5 oktober 2018 - 17:00

Vivaldi’s cantates

Met Barok op Vrijdag presenteren we een nieuwe concertserie met deels een vertrouwd gezicht. Net als in onze vorige serie Bach op Vrijdag geven we muziekliefhebbers de kans om acht keer per seizoen de week te bekronen met Oude Muziek. Ook blijven we conservatoriumstudenten en andere jonge talenten in de schijnwerpers zetten. Nieuw is dat we een veelzijdiger programma aanbieden. Naast muziek van Bach en tijdgenoten laten we ook vroegere en latere barokmuziek aan bod komen. Zo valt er meer te ontdekken. Sluit uw week inspirerend af met een concert van een uur.

 

De sopraan Elisabeth Hetherington en de klaveciniste Yana Borisova openen de serie. Deze toptalenten vertolken solocantates van Antonio Vivaldi, virtuoze stukken waar de vonken van af spatten. 

Vivaldi had een veelzijdig dramatisch talent. Hij voltooide niet minder dan 43 opera’s. Ook schreef hij enkele tientallen solocantates. Het zijn juwelen die je ten onrechte weinig hoort: opera’s in miniatuur met pakkende dramatische contrasten. Net als de Vier Jaargetijden verrassen deze stukken met betoverende klankschilderingen: je hoort beekjes ruisen, je ziet golven op de kust stukslaan of de zon met rode gloed uit zee oprijzen.

Uitvoerenden:

Elisabeth Hetherington (sopraan), Yana Borisova (klavecimbel)

Fotos / Video:

Programma

Antonio Vivaldi

Tra l’erbe i zeffiri, RV669

Amor, hai vinto, RV 651

Geme l'onda che parte, RV 657

Sorge vermiglia in ciel la bella aurora, RV 667

Antonio Vivaldi/Johann Sebastian Bach

Concerto in F, BWV 978

Informatie:

Plaatsen : €15,00 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 17:00

Bestel