Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

24 februari 2019 - 15:30

Aardse liefde

 

Al meerdere inspirerende concerten gaf Beatriz Lafont voor Musica Antica. Op veler verzoek komt de Spaanse sopraan terug met Italiaanse liederen uit de zeventiende eeuw. Daniel Zapico speelt luit. Bekende ensembles als L’Arpeggiatia werken graag met hem samen. Ook treedt hij vaak op met ensemble La Caravaggia, dat in onze serie al meerdere memorabele concerten gaf. Ook Emma Huijsser komt naar Duivenvoorde. De harpiste speelde in 2013 bij ons als jong talent, maar heeft nu de internationale concertpodia veroverd. 

 

Rond 1600 kwamen in Italië de de eerste opera’s op de planken, mede om de theater-idealen van de klassieke oudheid te laten herleven. Kunstenaars, filosofen en geleerden voerden verhitte debatten over retoriek en tekstexpressie. Ook het kunstlied profiteerde daarvan, geholpen door de poëzie van die tijd, die een ongekende bloeiperiode doormaakte. Componisten staken elkaar de loef af met liederenbundels, de een nog rijker van zeggingskracht dan de ander. Beatriz Lafont opent voor ons deze schatkamer.

Uitvoerenden:

Beatriz Lafont (sopraan en gitaar), Emma Huijsser (harp), Daniel Zapico (luit)

Fotos / Video:

Programma

Liederen en instrumentale werken van Bellafonte Castaldi, Girolamo Frescobaldi, Stefano LandiGiulio CacciniAllessandro Piccinini, Barbara Strozzi en Stefano Landi 

 

 

Informatie:

Plaatsen : €28,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 15:30

Bestel