Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

22 september 2018 - 20:15

Il violino suona

Ensemble Clematis heeft zich vernoemd naar de klimplant die guirlandes van elegante en geurige bloemen voortbrengt. De musici die zeventiende-eeuws repertoire spelen, doen de naam van hun ensemble eer aan. Ze spelen elegant, kleurrijk en met geraffineerd meesterschap. 

 

In een prachtig programma met toccata’s en triosonates voor twee violen en basso continuo tonen ze hoe de virtuoze Italiaanse vioolmuziek tot bloei kon komen dankzij grootmeesters als Rossi, Frescobaldi en Legrenzi en hoe die muziek vervolgens is overgewaaid naar de Nederlanden. Daar lieten Nicolaus à Kempis en Carolus Hacquart de mediterrane zon in hun sonates oplichten.

 

Clematis wordt gerekend tot een van de meest vooraanstaande ensembles voor Oude Muziek. Op grote internationale festivals zijn de musici kind aan huis. Muziekcritici reiken in de recensies van hun cd’s naar superlatieven.

 

“Fabelhaft! (Frankfurter allgemeine Zeitung)”

Uitvoerenden:

Clematis

Fotos / Video:

Programma

Sonates en toccata’s van 
Salomone Rossi, Girolamo Frescobaldi, Carlo Farina, Nicolaus à Kempis, Carolus Hacquart, Alessandro Poglietti, Giovanni Legrenzi en Antonio Vivaldi

Informatie:

Plaatsen : €26,50 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 20:15

Bestel