Arrow_left_overlayGa terug naar Archief

1 juni 2018 - 17:00

Bach op Vrijdag – Orgelrecital

Hij schrijft het ene concours na het andere op zijn naam. Leendert Verduijn is een jong orgeltalent om in de gaten te houden. Wij hebben hem uitgenodigd voor een solorecital in Bach op ­Vrijdag.

 

Leendert Verduijn speelt vier koraalbewerkingen van Bach over Allein Gott in der Höh, het koraal waarin de engelen jubelen na de geboorte van Christus. Het is fascinerend te ervaren met hoeveel verbeeldingskracht Bach uit die ene melodie vier totaal verschillende composities heeft gesmeed: een onstuimige Italiaanse fantasie, een verstild adagio, een compositie met de koraalmelodie als middenstem en een ingenieuze fantasie waarin delen uit het koraal klinken als een canon.

 

Geweldig repertoire waarin het onvolprezen Bätz-orgel van de Lutherse Kerk kan schitteren met al zijn klankkleuren en majestueuze pracht

 

Over Bach op Vrijdag

Voor vele muziekliefhebbers is het een vast ritueel. Acht keer per seizoen sluiten ze hun week af in de Lutherse Kerk met Bach op Vrijdag. Acht keer een programma rond Bach, waarin zijn veelzijdige oeuvre van meerdere kanten wordt belicht. Conservatoriumstudenten uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht vertolken cantates en instrumentale werken van Bach en tijdgenoten. Omdat de programma’s tijdens het studiejaar worden ingevuld, schetsen wij hier de grote lijn. Op onze website maken wij per concert tijdig het volledige programma bekend.

Uitvoerenden:

Leendert Verduijn (orgel)

Fotos / Video:

Programma

Johann Sebastian Bach
Preludium en Fuga in Es-groot, BWV 552
Allein Gott in der Höh, BWV 662
Trio Super: Allein Gott in der Höh, BWV 664
Allein Gott in der Höh, BWV 663
Allein Gott in der Höh, BWV 676
Concerto G-dur, BWV 592

Informatie:

Plaatsen : €15,00 p.p. (inclusief pauzedrankje)

Tijd: 17:00

Bestel